بیماریهای گردو

در این پست مقاله بیماریهای گردو رو که در اون به مهمترین بیماریهای این محصول اشاره شده است رو اماده دانلود کردم.

برای دریافت بر روی ادامه مطلب کلیک نمائید

ادامه نوشته

ﻣﻮاد آﻟﻲ ؛ ﺣﻠﻘﻪ ﮔﻢ ﺷﺪه ﻛﺸﺎورزان اﻳﺮان

ﻛﺸﺘﻬﺎي ﻣﻜﺮر ، ﺑﺮداﺷﺘﻬﺎي ﺳﻨﮕﻴﻦ و ﻧﻴﺰ ﺳﻮزاﻧﺪن ﺑﻘﺎﻳﺎي ﻣﺤﺼﻮل ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ ، ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﻛﺎﻫﺶ ﺷﺪﻳﺪ ‫ﺟﻤﻌﻴﺖ ﻣﺆﺛﺮ ﻣﻴﻜﺮوﺑﻬﺎي ﻣﻔﻴﺪ ﺧﺎك و ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻮاد آﻟﻲ آن ﮔﺸﺘﻪ اﺳﺖ . در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﺧﺎﻛﻬﺎي ﻛﺸﺎورزي ﻣﺎ ﺗﻘﺮﻳﺒﺎً ﻏﻨﻲ از ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﻳﻲ ﻣﻌﺪﻧﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﺑﺮﻋﻜﺲ در ﻣﻴﺰان ﻣﻮاد آﻟﻲ از ‫ﻓﻘﻴﺮﺗﺮﻳﻦ ﺧﺎﻛﻬﺎ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ.

‫راﻫﻜﺎر ﭼﻴﺴﺖ؟

‫ﻛﻮد ﻫﺎي داﻣﻲ و اﻓﺰودن ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ آﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﺧﺎﻛﻬﺎ در ﺣﺠﻢ ﻫﺎي وﺳﻴﻊ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﺪ راﻫﻜﺎر ﻣﻨﺎﺳﺐ و ﺻﺤﻴﺤﻲ ﺑﺎﺷﺪ اﻣﺎ ‫اﺳﺘﻔﺎده از اﻳﻦ ﻛﻮد ﻫﺎ ﻧﻴﺰ ﻣﺸﻜﻼت ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ را در ﺑﺮدارد .

‫ﻣﻀﺮات ﻛﺎرﺑﺮد ﻛﻮدﻫﺎي داﻣﻲ :

‫- ﻋﻤﻮﻣﺎً ، ﻛﻮدﻫﺎي داﻣﻲ ﻓﺮآﻳﻨﺪ اوﻟﻴﻪ ي ﻻزم ﺑﺮاي آﻣﺎده ﺳﺎزي را ﻃﻲ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻨﺪ .  

‫- ﺣﺎوي ﻣﻘﺎدﻳﺮ زﻳﺎدي ﺑﺬر ﻋﻠﻔﻬﺎي ﻫﺮز ﻫﺴﺘﻨﺪ.  

‫- ﺣﺎوي ﻣﻘﺎدﻳﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﻲ ﻣﻮاد ﻏﻴﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﺠﺰﻳﻪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺷﻴﺸﻪ ، ﭘﺎرﭼﻪ و ﭘﻼﺳﺘﻴﻚ ﻫﺴﺘﻨﺪ.  

‫- ﺣﺎوي ﻋﻮاﻣﻞ ﺑﻴﻤﺎري زا ، ﺗﺨﻢ، ﻻرو و ﺷﻔﻴﺮه ي ﺣﺸﺮات و آﻓﺖ ﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ.  

‫- ﺣﺎوي آﻻﻳﻨﺪه ﻫﺎي ﻣﺤﻴﻄﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﻮي ﻧﺎ ﻣﻄﺒﻮع ﻫﺴﺘﻨﺪ .  

‫- ﻛﻮدﻫﺎي داﻣﻲ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﻧﺎﻗﻞ ﺑﻴﻤﺎرﻳﻬﺎي ﻣﺸﺘﺮك اﻧﺴﺎن و دام ﺑﺎﺷﻨﺪ.  

‫از اﻳﻦ رو ﻣﻲ ﺑﺎﻳﺴﺖ در ﻣﺼﺮف ﻛﻮدﻫﺎي داﻣﻲ ﻧﻬﺎﻳﺖ دﻗﺖ ﻻزم را در ﺑﻪ ﻛﺎر ﺑﺴﺖ. ﺑﻬﺮه ﮔﻴﺮي از ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﻳﻦ ‫اﻣﺮ را آﺳﺎن ﺗﺮ ﻧﻤﻮده اﺳﺖ . ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺜﺎل اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻮدﻫﺎي ﭘﻠﺖ ﺷﺪه داﻣﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺻﻮرت اﺳﺘﺮﻳﻞ و ﻫﻤﮕﻦ ﺷﺪه ‫اراﺋﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ ﻧﻴﺰ ﻳﻜﻲ دﻳﮕﺮ از راﻫﻜﺎرﻫﺎي اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻮاد آﻟﻲ ﺧﺎﻛﻬﺎي زراﻋﻲ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﻲ ﺷﻮد . اﻣﺎ آﻧﭽﻪ ﻛﻪ ‫ﺳﺎﻟﻬﺎ در ﻛﺸﻮر ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ و در ﺳﺎل ﻫﺎي اﺧﻴﺮ ﺗﻮﺳﻂ ﻛﺸﺎورزان ﭘﻴﺸﺮو اﻳﺮاﻧﻲ ﻧﻴﺰ اﺳﺘﻔﺎده

‫ﻣﻲ ﺷﻮد ، اﺳﻴﺪ ﻫﺎي ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻣﺎﻳﻊ ، ﭘﻮدر و ﮔﺮاﻧﻮل ﺑﻪ ﺑﺎزار ﻫﺎي ﻣﺼﺮف اراﺋﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ . ‫ﻣﻮاد ﻫﻴﻮﻣﻴﻜﻲ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎﺗﻲ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ در ﻫﻤﻪ ي اﺟﺰاي ﺧﺎك درﺻﺪ ﻫﺎي ﻛﻤﻲ از آﻧﻬﺎ ﻳﺎﻓﺖ ﻣﻲ ﺷﻮد . ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ اﺳﺘﺤﺼﺎل اﻳﻦ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻫﺎ ﻧﻮﻋﻲ زﻏﺎل ﺳﻨﮓ ﻛﺎﻣﻼً ﺳﻨﮓ ﻧﺸﺪه و اﻛﺴﻴﺪ ﻧﺸﺪه ﺑﻪ ﻧﺎم ﻟﺌﻮﻧﺎردﻳﺖ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺣﺎوي 40 ﺗﺎ 85 درﺻﺪ اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﺧﺎﻟﺺ اﺳﺖ .ازآﻧﺠﺎ ﻛﻪ ﻣﻨﺸﺄ ﻟﺌﻮﻧﺎردﻳﺖ ﮔﻴﺎﻫﺎن ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﻲ اﺳﺖ، ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻣﺬﻛﻮر ﻧﻴﺰ ﻋﻼوه ﺑﺮ ﻣﻮﻟﻜﻮﻟﻬﺎي ﺑﺰرگ و ﭘﻴﭽﻴﺪه ي اﺳﻴﺪ ‫ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ، ﺣﺎوي ﻣﻮادي ﻣﺎﻧﻨﺪ اﺳﻴﺪ ﻫﺎي آﻣﻴﻨﻪ و ﺳﺎﻳﺮ ﻣﻮاد آﻟﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ. اﻳﻦ ﻣﻮاد ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺳﺎزﮔﺎري ﻣﻨﺎﺳﺒﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺳﺎﺧﺘﺎرﻫﺎي ﺳﻠﻮﻟﻲ و ﺑﺎﻓﺘﻲ ﮔﻴﺎﻫﺎن دارﻧﺪ، ﺗﺎﺛﻴﺮات ﻣﺜﺒﺘﻲ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد ‫و ﻣﻜﺎﻧﻴﺰم ﻫﺎي ﺣﻴﺎﺗﻲ ﮔﻴﺎﻫﺎن دارﻧﺪ ﻛﻪ ﻋﻠﻞ و ﭼﮕﻮﻧﮕﻲ ﻫﻤﻪ آﻧﻬﺎ ﺗﺎﻛﻨﻮن ﺑﻪ ﺧﻮﺑﻲ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻧﺸﺪه اﺳﺖ.

 ‫ﻓﻮاﻳﺪ اﺳﺘﻔﺎده از اﺳﻴﺪ ﻫﺎي ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ :

‫اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﻓﻀﺎي ﺑﻴﻦ ذره ﻫﺎي رس را ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻧﻤﻮده ، ﺑﺎﻓﺖ ﺧﺎك ﻫﺎي ﺳﻨﮕﻴﻦ و ﻓﺸﺮده را ﺳﺒﻚ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ در ﺧﺎك ﻫﺎي ﺳﺒﻚ روي داﻧﻪ ﻫﺎي ﺧﺎك ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ ، ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺗﺒﺎدل ﻛﺎﺗﻴﻮﻧﻲ را اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲ دﻫﺪ و از اﺗﻼف ﻣﻮاد ﻏﺬاﺋﻲ ﻣﻲ ﻛﺎﻫﺪ ، ﻣﻴﺰان ﻧﮕﻬﺪاري آب را در ﺧﺎك اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲ دﻫﺪ ، ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻓﻠﺰي ﺧﺎك را ﻛﻼت ﻛﺮده، ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﻗﺎﺑﻞ ﺟﺬب در اﺧﺘﻴﺎر ﮔﻴﺎه ﻗﺮار ﻣﻲ دﻫﺪ. اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﻧﻔﻮذ ﭘﺬﻳﺮي ﺳﻠﻮﻟﻬﺎي ﮔﻴﺎﻫﺎن را ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻛﺮده ، در ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺑﻪ اﻧﺘﻘﺎل ﻣﻮاد ﻏﺬاﺋﻲ از ﺧﺎك ﺑﻪ ﮔﻴﺎه ﻛﻤﻚ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ، ﺳﺮﻋﺖ و درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ را ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻲ ‫ﻛﻨﺪ ، ﺟﻤﻌﻴﺖ ﻣﻮﺟﻮدات ذره ﺑﻴﻨﻲ ﻣﻔﻴﺪ ﺧﺎك را اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲ دﻫﺪ.

اﺳﻴﺪﻫﺎي ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ اي از ﻣﻮﻟﻜﻮﻟﻬﺎي ﺑﺎ ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻧﺰدﻳﻚ ﺑﻪ ﻫﻢ اﺗﻼق ﻣﻲ ﺷﻮد ﺑﻪ واﺳﻄﻪ ي ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻓﻀﺎﻳﻲ ﻛﻪ دارﻧﺪ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﻨﺪ در ﺧﺎك ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﻛﻼﺗﻪ ﺷﺪن ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﻳﻲ ﻣﻮﺟﻮد ﺷﻮﻧﺪ و اﻳﻦ اﻣﺮ دﺳﺘﺮﺳﻲ ﮔﻴﺎه ﺑﻪ اﻳﻦ ﻋﻨﺎﺻﺮ را دو ﭼﻨﺪان ﻣﻲ ﻧﻤﺎﻳﺪ. ﮔﻴﺎﻫﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻛﻤﻚ اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﺟﺬب ﺑﻬﺘﺮﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﻳﻲ ﺧﺎك، رﺷﺪ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﻲ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﺎﻫﺪ ﺧﻮد دارﻧﺪ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ اﺛﺮ ﺗﺤﺮﻳﻚ ﻛﻨﻨﺪﮔﻲ ‫ﺧﺎﺻﻲ ﺑﺮ ﻣﻜﺎﻧﻴﺰم رﻳﺸﻪ زاﻳﻲ داﺷﺘﻪ و ﺗﻮﺳﻌﻪ ي ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ رﻳﺸﻪ را اﻳﺠﺎد ﻣﻲ ﻛﻨﺪ . از ﻃﺮﻓﻲ ﺣﻀﻮر اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﭼﺴﺒﻴﺪن ذرات ﺧﺎك ﺑﻪ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ و ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﺠﺪد ﺧﺎﻛﺪاﻧﻪ ﻫﺎ ﻣﻲ ﮔﺮدد . اﻳﻦ ﻣﻮاد ﺑﻪ واﺳﻄﻪ ي ﺣﺠﻢ ﻣﻮﻟﻜﻮﻟﻲ زﻳﺎدي ﻛﻪ دارد ، وﻗﺘﻲ در ﺧﺎﻛﻬﺎي رﺳﻲ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﻲ ﮔﻴﺮﻧﺪ ، در ﻓﻀﺎي ﻣﻴﺎن ﺻﻔﺤﺎت ﻣﻴﻜﺮوﺳﻜﻮﭘﻲ رس ﻗﺮار ﻣﻲ ﮔﻴﺮد و ﺑﺎﻋﺚ ﺟﺪا ﺷﺪن اﻳﻦ ذرات از ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ و ﻓﺮاﻫﻢ آﻣﺪن ﻓﻀﺎي ﻛﺎﻓﻲ ﺑﺮاي ﻧﻔﻮذ ﻫﻮا و آب در اﻳﻦ ﺧﺎﻛﻬﺎ ﻣﻲ ﺷﻮد. ﺑﺎﻓﺖ اﺳﻔﻨﺠﻲ اﻳﺠﺎد ﺷﺪه ، ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﻨﺎﺳﺒﻲ ﺑﺮاي رﻳﺸﻪ‫ي ﮔﻴﺎﻫﺎن ﺟﻬﺖ ﻧﻔﻮذ در ﺧﺎك ﺑﺎ ﺣﺪاﻗﻞ ﺻﺮف اﻧﺮژي ﻓﺮاﻫﻢ ﺧﻮاﻫﺪ ﻧﻤﻮد. وﻗﺘﻲ ﻣﻮاد ﻫﻴﻮﻣﻴﻜﻲ در ﺧﺎﻛﻬﺎي ﺷﻨﻲ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﻲ ﮔﻴﺮﻧﺪ ، ﺑﺎ اﻳﺠﺎد ﭘﻮﺷﺶ ﭼﺴﺐ ﻣﺎﻧﻨﺪي در اﻃﺮاف ذره ﻫﺎي ﺷﻦ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ اﺗﺼﺎل ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﻳﻲ و ﻣﻮﻟﻜﻮﻟﻬﺎ ي آب ﺑﻪ ذرات اﻳﻦ ﺧﺎﻛﻬﺎ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ . ﻧﺘﻴﺠﻪ اﻳﻦ ﻓﺮاﻳﻨﺪ ﻧﻴﺰ ﻛﺎﻫﺶ آﺑﺸﻮﻳﻲ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ و ﻛﻮدﻫﺎي اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه در ﺧﺎك ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﻣﻮﻟﻜﻮﻟﻬﺎي آب ﭘﺲ از ‫ﭼﺴﺒﻴﺪن ﺑﻪ اﻳﻦ ﭘﻮﺷﺶ ﺑﻪ راﺣﺘﻲ از ﺧﺎك ﺟﺪا ﻧﻤﻲ ﺷﻮﻧﺪ و ﺑﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﺗﺒﺨﻴﺮ از ﺧﺎك ﺧﺎرج ﻧﻤﻲ ﺷﻮﻧﺪ . اﺳﻴﺪ ﻫﺎي ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﻧﻘﻞ و اﻧﺘﻘﺎل ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ را در ﮔﻴﺎه ﻧﻴﺰ ﺗﺴﻬﻴﻞ ﻣﻲ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ از اﻳﻦ رو ﺑﻪ ﻛﺎرﺑﺮدن آﻧﻬﺎ در زﻣﺎن ﮔﻠﺪﻫﻲ ﮔﻴﺎﻫﺎن زراﻋﻲ و در ﻣﺮاﺣﻞ ﭘﺮ ﺷﺪن داﻧﻪ ﻫﺎ ﻛﻤﻚ ﻓﺮاواﻧﻲ ﺑﻪ اﻓﺰاﻳﺶ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺑﺎ ﭘﺮ ﺷﺪن ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ ‫داﻧﻪ ﻫﺎ ﻣﻲ ﻧﻤﺎﻳﺪ . اﺳﻴﺪ ﻓﻮﻟﻮﻳﻚ ﻛﻪ ﻣﻮﻟﻜﻮل ﻛﻮﭼﻜﺘﺮي از اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ دارد ﺳﺮﻳﻌﺘﺮ اﺛﺮ ﻧﻤﻮده و ﺑﺎﻋﺚ ﻣﻲ ﺷﻮد ﻛﻪ در ﻓﺎﺻﻠﻪ ي ﻛﻤﻲ ﭘﺲ از ﻛﺎرﺑﺮي اﻳﻦ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت، اﺛﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﻗﺒﻮﻟﻲ در وﺿﻌﻴﺖ ﻛﺸﺖ و ﺑﺎغ ﻣﻼﺣﻈﻪ ﮔﺮدد. اﺳﻴﺪ ﻓﻮﻟﻮﻳﻚ ﺑﻪ ﺻﻮرت

‫ﻃﺒﻴﻌﻲ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﻫﻤﺮاه اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﭘﻴﺪا ﻣﻲ ﺷﻮد و در ﺑﺮﺧﻲ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت، ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﻛﺎرﺑﺮي ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻧﺴﺒﺖ ‫ﻣﻴﺎن آﻧﻬﺎ را ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻣﻲ دﻫﻨﺪ. ﺑﺨﺸﻲ از اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﻣﻮﺟﻮد در اﻳﻦ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﻧﻴﺰ در اﺑﺘﺪا ﻣﻮرد ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺑﺎﻛﺘﺮي ﻫﺎي ﺧﺎك ﻗﺮار ﻣﻲ ﮔﻴﺮد و ‫ﺟﻤﻌﻴﺖ آﻧﻬﺎ را ﺑﺎﻻ ﻣﻲ ﺑﺮد.اﺳﻴﺪ ﻫﻴﻮﻣﻴﻚ ﻛﻮد ﻧﻴﺴﺖ ، ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ آن ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻚ ﺗﻜﻤﻴﻞ ﻛﻨﻨﺪه ﺣﻠﻘﻪ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﮔﻴﺎﻫﻲ و ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻧﮕﺮﻳﺴﺖ. اﻳﻦ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﺑﺮاي ﻛﺸﺎورزان ﻓﺮﺻﺖ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺳﺮﻳﻊ ﺑﺤﺮان ﻫﺎي ﺑﺮوز ﻧﻤﻮده در زﻣﺎن ﺗﻮﻟﻴﺪ را ﻓﺮاﻫﻢ ﻣﻲ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ و ‫ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻋﻤﻠﻴﺎت ﺗﻐﺬﻳﻪ ي ﮔﻴﺎﻫﻲ را ﺑﻪ ﻣﺮاﺗﺐ ﺑﻴﺸﻴﺘﺮ ﻣﻲ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ.

ﻛﺸﺎورزي ﭘﺎﻳﺪار ﺑﺎ ﻣﺼﺮف ﺑﻬﻴﻨﻪ ﻛﻮد‬

‫ﮔﻴﺎﻫﺎن ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ژﻧﺘﻴﻜﻲ و ﻣﺤﻴﻂ ، ﻧﻴﺎزﻫﺎي ﺧﻮد را ﻛﺴﺐ و ﺑﻪ زﻧﺪﮔﻲ اداﻣﻪ ﻣﻴﺪﻫﻨﺪ ، ﻣﻴﺰان رﺷﺪ و ﺑﺎردﻫﻲ آن ﻫﺎ ﺑﺴﺘﮕﻲ ﺷﺪﻳﺪ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت و وﺟﻮد ﻧﻴﺎز ﻫﺎ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ . ﻫﺮﮔﺎه ﻛﻪ ﺷﺮاﻳﻂ ﺑﺮاي زﻳﺴﺖ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎﺷﺪ ﮔﻴﺎه از رﺷﺪ ﻣﻄﻠﻮﺑﻲ ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ و ﻫﺮ ﮔﺎه ﻛﻪ ﺣﺘﻲ ﻳﻜﻲ از اﻳﻦ ‫ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻳﺎ ﻣﺤﺪودﻳﺖ ﺑﺎﺷﺪ ، ﺑﻪ ﻫﻤﺎن ﻧﺴﺒﺖ رﺷﺪ ﻣﺤﺪود ﻣﻲ ﮔﺮدد . ﻟﺬا ﻣﺤﻘﻘﻴﻦ ﻛﺸﺎورزي ﺑﺮ آن ﺑﺎورﻧﺪ ﻛﻪ ﻣﻲ ﺗﻮان ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﻲ ﻻزم را ﺑﻴﻦ ﺧﻮاﺳﺘﻪ ﻫﺎي ﮔﻴﺎه ﺑﺮﻗﺮار ‫ﻛﻨﻨﺪ . ﻳﻜﻲ از اﻳﻦ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻫﺎ ، ﻣﺴﺌﻠﻪ ﺗﻐﺬﻳﻪ و ﻧﻴﺎز ﻏﺬاﻳﻲ ﮔﻴﺎه اﺳﺖ . ﺑﺮ اﺳﺎس ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت اﻧﺠﺎم ﺷﺪه و ﮔﺰارﺷﺎت ﭘﮋوﻫﺸﮕﺮان ، ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﻐﺬﻳﻪ را ﺑﺸﺮح زﻳﺮ ﻣﻲ ‫ﺗﻮان ﺧﻼﺻﻪ ﻛﺮد :

‫* آب

‫* ﺗﻬﻮﻳﻪ ﻳﺎ اﻛﺴﻴﮋن

‫* ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ

‫* ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﻳﺎ اﻛﻮﻟﻮژي

‫* ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﻣﺤﻴﻂ ﻳﺎ ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ آﻓﺎت و اﻣﺮاض و ﻏﻴﺮه

‫* ﻋﻤﻠﻴﺎت ﻛﺸﺎورزي و ﺧﺪﻣﺎت ﻓﻨﻲ

‫ﻣﺴﺌﻠﻪ آب ، ﺗﻬﻮﻳﻪ و ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﻋﻤﺪﺗﺎ" ﺑﻪ ﺧﺎك واﺑﺴﺘﻪ اﺳﺖ ، ﻫﺮ ﮔﺎه ﺑﺘﻮان اﻳﻦ ﻋﻮاﻣﻞ را در ‫ﺧﺎك اﻳﺠﺎد ﻛﺮد ، ﮔﻴﺎه از رﺷﺪ رﺿﺎﻳﺖ ﺑﺨﺸﻲ ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ .

‫ﺗﺄﻣﻴﻦ ﻧﻴﺎز ﻏﺬاﻳﻲ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﻣﻮاد و اﻓﺰودن ﻛﻮدﻫﺎ ﻧﻴﺴﺖ ﭼﻪ ﺑﺴﺎ ﻓﺮاواﻧﻲ ﻣﻮاد ﻣﻮﺟﺐ

‫ﻣﺴﻤﻮﻣﻴﺖ ، ﺑﻬﻢ ﺧﻮردن ﺗﻌﺎدل ﻃﺒﻴﻌﻲ و اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ ﻣﻮاد ﺑﺮ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ و ﺧﻮد ﮔﻴﺎه ﻣﻲ ﮔﺮدد .

‫ﻟﺬا ﻣﺤﻘﻘﻴﻦ درﺻﺪد ﻳﺎﻓﺘﻦ راﻫﻬﺎﻳﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺘﻮان ﺑﺎ اﻗﺘﺼﺎدي ﺗﺮﻳﻦ روش ﻣﻤﻜﻦ ، اﻳﻦ ﻧﻴﺎز ﻫﺎ را ‫ﺑﻤﻴﺰان ﻻزم و زﻣﺎن ﻣﻨﺎﺳﺐ در اﺧﺘﻴﺎر ﮔﻴﺎه ﻗﺮار دﻫﻨﺪ . ﻳﻜﻲ دﻳﮕﺮ از ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﻮﻟﻴﺪ و وﻳﮋﮔﻲ ﻫﺎي ﺧﺎك ، وﺟﻮد ﻣﻮﺟﻮدات زﻧﺪه اﻋﻢ از ﺑﺎﻛﺘﺮﻳﻬﺎ ، ﻗﺎرچ ﻫﺎ ، ﺣﺸﺮات رﻳﺰ و درﺷﺖ ، ﻛﺮم ﻫﺎي ﺧﺎﻛﻲ و ﻏﻴﺮه اﺳﺖ ﻛﻪ اﻳﻦ ﻫﺎ ﻋﻮاﻣﻞ ﺳﺎزﻧﺪه ﻳﺎ آﻣﺎده ﺳﺎزي ‫ﻣﻮاد ﺟﻬﺖ ﮔﻴﺎه ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ . اﻣﺮوزه از ﻛﻮد ﻫﺎ ﺑﻌﻨﻮان اﺑﺰاري ﺑﺮاي ﻧﻴﻞ ﺑﻪ ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﺗﻮﻟﻴﺪ در واﺣﺪ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲ ﺷﻮد . ﻣﻨﺘﻬﺎ اﻳﻦ ﻛﻮد ﺑﺎﻳﺴﺘﻲ ﺑﺘﻮاﻧﺪ ﻋﻼوه ﺑﺮ اﻓﺰاﻳﺶ ﺗﻮﻟﻴﺪ ، ﻛﻴﻔﻴﺖ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻛﺸﺎورزي را ارﺗﻘﺎء داده ﺿﻤﻦ آﻟﻮده ﻧﻜﺮدن ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ ﻣﺨﺼﻮﺻﺎ آﺑﻬﺎي زﻳﺮ زﻣﻴﻨﻲ ، ﺗﺠﻤﻊ ﻣﻮاد آﻻﻳﻨﺪه ﻧﻈﻴﺮ ﻧﻴﺘﺮات را در ﻗﺴﻤﺖ ﻫﺎي ﺧﻮراﻛﻲ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻛﺸﺎورزي ﺑﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ﻣﻘﺪار ﻣﻤﻜﻦ ﺗﻨﺰل دﻫﺪ . ﻋﻼوه ﺑﺮ آن ﺿﻤﻦ اﻓﺰاﻳﺶ راﻧﺪﻣﺎن ‫ﻛﻮدي ، ﺳﻼﻣﺘﻲ اﻧﺴﺎن و دام را ﻧﻴﺰ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ . ﻣﺘﺄﺳﻔـﺎﻧﻪ ﻣﺼﺮف ﺑﻲ روﻳﻪ ﻛﻮدﻫﺎي ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ در ﺣﺪ ﻧﺎ ﻣﺘﻌﺎدل ﺑﻮده و ﻣﻄﺎﺑﻘﺘـﻲ ﺑﺎ ﻧﻴﺎز واﻗﻌﻲ ﮔﻴﺎه ‫ﻧﺪارد . اﺳﺘﻔﺎده ﺗﻨﻬﺎ از ﻛﻮدﻫﺎي ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺑﺎﻋﺚ ﻧﺎﺑﺎروري و ﻓﺮﺳﻮدﮔﻲ ﺧﺎك در ﻃﻮل زﻣﺎن ﮔﺸﺘﻪ ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﻣﻮﺟﺐ ﺑﺎﻻ رﻓﺘﻦ راﻧﺪﻣﺎن در ﻳﻚ دوره ﻣﺸﺨﺺ ﮔﺮدد اﻣﺎ در دراز ﻣﺪت ﺑﺎﻋﺚ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻣﺰارع و ﺑﺎﻏﺎت ﺑﻪ ﻣﺰارع و ﺑﺎﻏﺎﺗﻲ ﻛﻢ ﺑﺎرور ﺑﺎ ﺧﺎك ﺗﺨﺮﻳﺐ ﺷﺪه ﻣﻲ ﮔﺮدد . ﻓﺮاﻣﻮش ﻛﺮدن ﻣﺼﺮف ﻣﻮاد آﻟﻲ در ﺧﺎك ﻫﺎي زراﻋﻲ ﺑﺮاي اﻓﺰاﻳﺶ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻗﺎﺑﻞ اﻏﻤﺎض ﻧﻴﺴﺖ . ﺑﺎ اﻳﻦ ﺣﺎل ﻣﻮﺿﻮع ﻣﺼﺮف ﻛﻮدﻫﺎي آﻟﻲ ﻣﺘﺎﺳﻔﺎﻧﻪ در ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻛﺸﺎورزي ﻣﺎ ﺑﻪ ﻓﺮاﻣﻮﺷﻲ ﺳﭙﺮده ﺷﺪه اﺳﺖ . ﻣﻮاد آﻟﻲ ﻣﻮادي ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﻧﮕﻬﺪاري ‫ﺑﻴﺸﺘﺮ آب و اﻛﺴﻴﮋن ، ﺟﺬب ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ و ﺗﺴﺮﻳﻊ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎ در ﺧﺎك ﻣﻴﮕﺮدﻧﺪ . ﺑﺎﻻ ﺑﻮدن ﻫﻮﻣﻮس در ﻛﻮد آﻟﻲ ﺑﺎ ﻃﻮل ﻋﻤﺮ زﻳﺎد و ﻇﺮﻓﻴﺘﻲ ﺑﺎﻻ از ﺳﺎﻳﺮ ﻣﻮاد ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺟﻬﺖ ﺗﺒﺎدل ﻛﺎﺗﻴﻮﻧﻲ و ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻣﺎده ﺑﺮاي ﺟﺬب ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ . اﻣﺮوزه در دﻧﻴﺎ ﺑﺎ اﻳﺠﺎد ﺑﺴﺘﺮي ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺟﻬﺖ

‫زﻧﺪه ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻦ ﺑﺎﻓﺖ ﺧﺎك از ﻫﻴﭻ ﭼﻴﺰي درﻳﻎ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻨﺪ .

ﻣﺤﻠﻮل ﭘﺎﺷﻲ – راﻫﻜﺎري ﺑﺮاي ﺗﺄﻣﻴﻦ ﻣﻮاد ﻏﺬاﺋﻲ ﺑﺮاي ﮔﻴﺎﻫﺎن‬

‫ﮔﻴﺎه ﻣﻮﺟﻮد زﻧﺪه اي اﺳﺖ ﻛﻪ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﺳﺎﻳﺮ ﻣﻮﺟﻮدات زﻧﺪه ﺑﻪ ﺗﻐﺬﻳﻪ و ﻣﺮاﻗﺒﺖ ﻧﻴﺎز دارد. وﻧﻴﺎز دارد ﻛﻪ ﺑﺮاي رﺷﺪ و ﺗﻜﺎﻣﻞ ﺧﻮد آب، 2‪ ،COاﻛﺴﻴﮋن و ﻣﻮاد ﻏﺬاﺋﻲ و ﻣﻬﻤﺘﺮ از ﻫﻤﻪ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﺨﺘﻠﻒ را ازﻣﺤﻴﻂ اﻃﺮاف ﺟﺬب ﻛﻨﺪ.از ﻣﻴﺎن ‫ﺑﻴﺶ از 92 ﻋﻨﺼﺮ ﻣﻮﺟﻮد در ﻃﺒﻴﻌﺖ ﺗﻌﺪادي از اﻳﻦ ﻋﻨﺎﺻﺮ، ﻋﻨﺎﺻﺮ ﺿﺮوري ﺑﺮاي ﮔﻴﺎه ﻫﺴﺘﻨﺪ. درﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﺨﺘﻠﻒ 16 ﺗﺎ 18 ﻋﻨﺼﺮ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻋﻨﺎﺻﺮ ﺿﺮوري ﺑﺮاي ﮔﻴﺎه ذﻛﺮ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻌﺮﻳﻒ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﺿﺮوري ﺑﺮاي ‫ﮔﻴﺎه ﺑﻪ ﺷﻜﻞ زﻳﺮ اﻇﻬﺎر ﻣﻴﺸﻮد   (  2003   Marschener)

‫1( ﻋﻨﺼﺮ ﺿﺮوري ﻋﻨﺼﺮي اﺳﺖ ﻛﻪ در ﻧﺒﻮد آن ﭼﺮﺧﻪ رﺷﺪ و ﺗﻜﺎﻣﻞ ﮔﻴﺎه ﻛﺎﻣﻞ ﻧﻤﻲ ﺷﻮد

‫2( ﻋﻨﺼﺮ ﺿﺮوري ﻋﻨﺼﺮي اﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﻘﺶ ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻜﻲ آن ﺑﺎ ﻫﻴﭻ ﻋﻨﺼﺮ دﻳﮕﺮي ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ ﻧﻤﻴﺸﻮد.

ادامه نوشته

کاهش ناخالصی سولفات از نمک طعام در فرایند تصفیه نمک با روش سالکس ( salex )

در این پست مقاله کاهش ناخالصی سولفات از نمک طعام در فرایند تصفیه نمک با روش سالکس ( salex ) رو براتون آماده کردم که می تونین اونو در ادامه مطلب دانلود نمائید.

برای دریافت بر روی ادامه مطلب کلیک نمائید

ادامه نوشته

اسفرزه   

اسفرزه                  

  plantago ovata

 

فاطمه رجائی ، دانشجوی مهندسی کشاورزی – باغبانی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دشتستان

چكيده

بر طبق مدارك موجود گياه اسفرزه از كهن ترين گياهان مورد استفاده در طب سنتي ايران و ملل مختلف بوده و براي درمان بسياري از بيماريها كاربرد داشته است گياه اسفرزه تاثیر بسزایی در کاهش میزان کلسترول وچربی و قند خون در افراد دیابتی ومبتلا به چربی خون دارد .استفاده از این گیاه میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش می دهد پودر پوسته این گیاه در طب سنتی به منزله ی دارویی "ملین " در زمان یبوست کاربرد بسیار دارد.همچنین پوسته ی دانه ی اسفرزه به منزله ی فیبر هیدروکلویید در درمان دیابت موثر است البته مصرف گیاهان دارویی نیاز به مشاوره با پزشک دارد در غیر این صورت فرد به مسمومیت دارویی به شکل سر درد و تهوع مبتلا می شود.ولي هنوز بسياري از خواص درماني ارزشمند آن كه در طب سنتي بر آن تاكيد شده پرداخته نشده است .اين گياه از نظر تركيبات شيميايي بسيار پيچيده است .تکثیر به وسیله دانه و در زمینهای شنی قابل نفوذ ، شخم زده و عاری از علفهای هرز صورت می گیرد برگها در هنگام گل دهی از خرداد ماه تا مردادماه و دانه ها در مرداد ماه جمع آوری می شونددر هنگام برداشت گیاه را از ساقه قطع می کنند. گیاه خود روی آن روی چمنهای خشک ، چراگاهها، مزارع رها شده، علفزارها ، کنار راهها و جویبارها و بیابانهای بایر دیده می شود. اين گياه در بسياري از نقاط ايران نيز يافت مي شود.

ادامه نوشته

تاثیر روشهای مختلف کاربرد پکلوبوترازول بر رشد و گلدهی ختمی و آفتابگردان

مقدمه     

در زندگی شهر نشینی امروزی و دغدغه‌های فکری و روحی نیاز به فضای سبز بیشتر از پیش احساس می‌شود که در فضای سبز وجود چمن ها ، درختان زینتی و گلها طراوت و زیبائی خاصی را ایجاد می کنند اما برخی از گلها و گیاهان از برخی لحاظ دارای صفات منفی بوده که می توان آنها را مواد شیمیایی خاص صفت منفی آنها را تقلیل داد و راندمان آنها را در فضای سبز افزایش داد.مثلا پابلند بودن برخی از گلها و گیاهان زینتی علاوه بر نامطلوب نمودن منظر،مشکلاتی همچون عدم مقاومت در برابر باد و غیره را به دنبال داردهمچنین با استفاده از تنظیم کننده های رشد می‌توان در عمل نوعی مقاومت به تنش های محیطی را در گیاه القاء نمود و با توجه به روند توسعه فضای شهری و شهرسازی  و نیز حرکت به سوی فناوری پیشرفته نباید این نکته را نادیده گرفت که هدف استفاده از فناوری های نو در تمامی موارد، کمک به انسان در جهت برطرف کردن هر چه راحت تر و ساده تر نیازهایش می باشد، از این رو برای به حداقل رساندن این مشکلات زندگی انسان ها و بهبود کیفیت زندگی به ناچار باید دست به دامان طبیعت شد بدین صورت که باید بتوان گیاهان مقاوم و زیبا را به راحتی مورد استفاده قرار داد و به عبارت دیگر طبیعت را با استفاده از فناوری های جدید به شهر آورد که کنترل رشد رویشی با استفاده از کند کننده های رشد یکی از فناوری های بسیار مهم در کشاورزی است. شاید استفاده از کند کننده های رشد در هیچ بخش کشاورزی بیش از محصولات تجاری گلکاری گسترده نباشد که کنترل ارتفاع عمده ترین کاربرد این مواد در گلکاری می باشد. در بعضی از گیاهان زینتی کنترل اندازه رشد رویشی و کاهش اندازه گیاه به منظور افزایش قابلیت فروش ضروری است. اما این کار باید بدون اعمال اثرات جانبی غیر مفید بر روی گیاهان دیگر انجام گیرد. تنظیم کننده های رشد به 3 دسته کلی تسریع کننده های رشد، کند کننده های رشد و بازدارنده های رشد تقسیم می شوند که شامل:
برای دریافت مقاله کامل بر روی دانلود کلیک نمائید

دانلود

رمز کلیه فایلها : 

www.sarafraz-hezarmasjed.blogfa.com

تهیه کننده :مهندس فاطمه رجائی

تنش اکسیداتیو

در این پست مقاله تنش اکسیداتیو رو که سرکار خانم صدیقه نوروزپور احمدی به عنوان سمینار واحد درسی اصلاح تکمیلی ارائه داده بودند رو قرار میدم.

برای دریافت بر روی ادامه مطلب کلیک نمائید

ادامه نوشته

جوندگان باغ پسته

در مقاله روبه رو که از نشریات ترویجی وزارت جهاد کشاورزی می باشد شما با انواع جوندگان باغ پسته ( البته این جوندگان در بسیاری از باغات و محصولات دیگر نیز دیده شده و خسارت زا هستند) و راههای مبارزه با آنها آشنا خواهید شد.

جوندگان مورد بررسی در این مقاله عبارتند از:

موش ورامین ‪Nesokia indica Gray & Hardwicke

موش خانگي .‪Mus musculus L

موش مهاجر ‪Cricetulus migratorius Pallas

موش ايراني ‪Meriones persicus Blanford

موش دم قرمز ‪Meriones lybicus Lichtenstein

جربیل هندي ‪Tatera indica Hardwicke

موش کور ‪Ellobius fuscocapillus Thomas

تشي يا گربه تیغي .‪Hystrix indica kerr

خرگوش وحشي .‪Lepus capensis L

خرگوش موش ‪Ochotona rufescens Gray

 

برای دریافت بر روی ادامه مطلب کلیک نمائید

ادامه نوشته

فریکول (طعمه حلزون کش)

Ferricol (slug &snail bait)    اولین طعمه حلزون کش بدون سموم شیمیائی است که در جلسه 19/1/1387 هیئت نظارت بر سموم ثبت شده است .

موارد کاربرد :

طعمه آماده مصرف  که باعث توقف فوری تغذیه و خسارت گونه های مختلف راب وحلزون و مرگ آنها میگردد.

امتیازات :

بسیار انتخخابی عمل میکند و به غیر از حلزون و راب برای سایر جانداران بدون زیان است.

با تامین برخی عناصر مورد نیاز گیاهان باعث بهبود رشد گیاهان می گردد.

با دوام و با صرفه است ودر هوای مرطوب و بارانی نیز خواص خود را به خوبی حفظ می کند.

مشخصات :

شکل ظاهری : پلت های با قطر 3-4 میلیمتر به رنگ سبز

روش مصرف : این محصول باید به میزان 2 تا 5 گرم در هر متر مربع (بسته به تراکم گیاهان و جمعیت آفت) بر روی زمین و اطراف گیاهان آسیب پذیر پخش شود.

نحوه اثر :

این طعمه به نحوی فرموله شده است که حلزون و راب را به خوبی جذب می نماید.خوردن مقادیر کم آن باعث اختلال در دستگاه گوارش و توقف فوری تغذیه حلزون و راب و در نتیجه کاهش شدید خسارت به گیاهان می گردد. حلزون های مسموم به مخفیگاههای خود رفته و پس از 3-6 روز میمیرند.

مواد تشکیل دهنده :

ترکیبات آهن و مواد جذب کننده خوراکی

بسته بندی : کیسه های پلی اتیلن 1 و 25 کیلوگرمی با برچسب اطلاعات

نکات ایمنی و سم شناسی :

 LD 50   گوارشی این محصول بیش از 5000 میلیگرم بر کیلوگرم برای موش صحرائی گزارش شده است و برای انسان ،حیوانات اهلی ،ماهی ها و حشرات مفید مانند زنبور عسل بی ضرر و عملا غیر سمی می باشد